Program

Pollen8 2020’s plenary, concurrent sessions and workshops offer more than 100 speeches and presentations. These will examine issues ranging from hive health, new technology and business.

Sessions

Session topics

Location/Rooms

Clear all

07:00

Registration open

90 minutes

08:30

Opening Ceremony

Plenary session

2 hours / Plenary

10:30

Morning Tea

30 minutes

11:00

Morning breakout sessions – Hive technology

Concurrent session - Technology

30 minutes / Plenary

Morning breakout sessions – Marketing for wholesale

Concurrent session - Business

30 minutes / Meeting Room 2

Morning breakout sessions – Autumn nutrition and winter colony survival

Concurrent session - Hive Health

30 minutes / Meeting Room 1

11:30

Morning breakout sessions – Packaging basics

Concurrent session - Business

30 minutes / Meeting Room 2

Morning breakout sessions – Extraction techniques

Concurrent session - Technology

30 minutes / Meeting Room 1

11:40

Morning breakout sessions – Overstocking apiary sites, ethics. Should there be a code of practice?

Concurrent session - Hive Health

20 minutes / Meeting Room 1

12:00

Lunch

1 hour

13:20

Workshops – Assessing the potential activity of your hive

Workshop - Technology

2 hrs 40 mins / Plenary

Workshops – Trees for Bees Workshop

Workshop - Hive Health

2 hrs 40 mins / Meeting Room 1

Workshops – The latest software for running your small business

Workshop - Business

2 hrs 40 mins / Meeting Room 2

15:00

Afternoon Tea

30 minutes

15:30

Afternoon Breakout Sessions – The Giant Willow Aphid

Concurrent session - Hive Health

20 minutes / Meeting Room 1

Afternoon Breakout Sessions – Working with the apiculture industry

Concurrent session - Business

20 minutes / Meeting Room 2

15:50

Afternoon Breakout Sessions – Honey on tap, no disruption to bees

Concurrent session - Technology

20 minutes / Plenary

Afternoon Breakout Sessions – Mites associated with honeybee

Concurrent session - Hive Health

20 minutes / Meeting Room 1

Afternoon Breakout Sessions – Food safety and compliance

Business

20 minutes / Meeting Room 2

16:10

Afternoon Breakout Sessions – Apiarists protective clothing

Concurrent session - Technology

20 minutes / Plenary

Afternoon Breakout Sessions – Hive Hygiene

Concurrent session - Hive Health

20 minutes / Meeting Room 1

18:00

Conference Dinner

Plenary session

5 hours